Szüzességük bizonyításához kötné a női diákok felvételét a felsőoktatásba egy egyiptomi képviselő

külföld
2016 október 02., 04:19
comments 72

Elhamy Agina mostanában sorra áll elő a hasonló minőségű ötletekkel. Múlt hónapban azt javasolta, hogy be kéne vezetni a nők nemi szervének csonkítását, ezzel csökkentve a szexuális vágyaikat, mivel a férfiakban nem lehet bízni, azok gyengék, ha önmegtartóztatásról van szó.

Most egy helyi lapnak beszélt arról, hogy a felsőoktatásba készülő lányoknak kötelezővé kéne tenni, hogy orvosi papírral bizonyítsák, nem vesztették még el a szüzességüket.

photo_camera Az egyiptomi társadalomban nagyon gyakori szexuális zaklatás ellen tüntető nők Kairóban, 2014-ben (Ahmed Ismali/Andolu Agency)

Agina nem csak parlamenti képviselő, de tagja az országgyűlés emberi jogi bizottságának is. Szerinte ezzel a módszerrel vissza lehetne szorítani az úgynevezett "urfi "házasságok számát. Azokat az egybekeléseket nevezik így, amikor két fiatal csak pár barát előtt házasodik össze, kihagyva az olyan tradicionális fordulókat, mint például mindkét család áldása, a drága esküvő megrendezése és a számos kulturális nyomasztás, ami mindezzel jár.

Ilyen például, hogy az egyiptomi társadalom konzervatív szegletében még mindig tabu a házasság előtti szex. Ezekben a kevésbé tradicionális házasodási formákban ezért egyházi vezetők és politikusok is ennek a tabunak a kijátszását látják főleg bele.

A képviselő úgy képzeli, hogy ha egy diák "megbukna" a szüzességi teszten, azonnal értesítenék a szüleit és ez megoldaná ezeket a problémákat.

Agina egyelőre társadalmi bázist akar ötlete köré építeni, ezért az interjúban arra kérte a politikusokat, újságírókat és egyetemi oktatókat, hogy álljanak az elképzelése mögé. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.