Vona: Orbán elbukott Brüsszellel szemben, le kell mondania

politika
2016 október 02., 17:06
comments 121

"Ezt a játékot gólra játsszák, hiába a meddő mezőnyfölény, Orbán hatalmas öngólt rúgott"

- indokolta Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján, miért kellene lemondania Orbán Viktor miniszterelnöknek azok után, hogy már biztos: a népszavazás érvénytelen lett.

photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás

A pártelnök szerint Orbán személyes kudarcának vagyunk szemtanúi. Vona külön megkérte a kormánypárt képviselőit, hogy ismerjék el a vereséget, ne szépítsék a szépíthetetlent.

Szerinte a többség nem Brüsszelnek, hanem Orbánnak üzent. és az azért fájó, mert az Európai Bizottság ablakaiból csak az érvénytelenség látszik majd, így végsősoron nehezebb külpolitikai helyzetbe sodorta magát az ország.

Vona most azt nem emelte ki, hogy egyébként a referendumot a Jobbik ajánlotta a kormány figyelmébe még tavaly novemberben, sürgette viszont az alaptörvény mielőbbi módosítását a kvóta elleni védekezés érdekében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.