Azonnal óriási csúsztatással kampányol tovább a kormány, mintha mi sem történt volna

10-ből 9 ember ma Magyarország mellett, Magyarország önálló döntési joga mellett szavazott.

Ezzel a szöveggel posztolta ki a kormány a Facebookra a kékplakát-kampányának következő elemét egy azóta fizetett hirdetésként is bőszen terjesztett bejegyzésben. Mind ez a kommentár, mind maga a plakátszöveg erősen félrevezető, hiszen

  • nem közli azt az alapvető információt, hogy a népszavazás érvénytelen volt
  • a "10-ből 9 ember" kezdetű szöveg arra utal, mintha 10 magyar választóból 9 nemmel szavazott volna a népszavazáson. Csakhogy az igazság az, hogy 10-ből vasárnap csak 4 magyar ember szavazott nemmel - vagyis 8 millió 261394-ből 3 millió 282723 -, éppen ezért lett érvénytelen az egész.Sokan találgatták, hogy mit fog reagálni a kormány, ha elbukja minden demokratikus idők legdrágább és leghosszabb központi propagandakampányát. Orbán miniszterelnök sajtótájékoztatója és ez után a plakát után már pontosan tudni: egyszerűen úgy tesznek, mintha vasárnap nem az történt volna, ami történt, hanem a nemek nyertek volna egy érvényes népszavazáson.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.