Azonnal óriási csúsztatással kampányol tovább a kormány, mintha mi sem történt volna

POLITIKA
2016 október 03., 05:28
comments 246

10-ből 9 ember ma Magyarország mellett, Magyarország önálló döntési joga mellett szavazott.

Ezzel a szöveggel posztolta ki a kormány a Facebookra a kékplakát-kampányának következő elemét egy azóta fizetett hirdetésként is bőszen terjesztett bejegyzésben. Mind ez a kommentár, mind maga a plakátszöveg erősen félrevezető, hiszen

  • nem közli azt az alapvető információt, hogy a népszavazás érvénytelen volt
  • a "10-ből 9 ember" kezdetű szöveg arra utal, mintha 10 magyar választóból 9 nemmel szavazott volna a népszavazáson. Csakhogy az igazság az, hogy 10-ből vasárnap csak 4 magyar ember szavazott nemmel - vagyis 8 millió 261394-ből 3 millió 282723 -, éppen ezért lett érvénytelen az egész.


Sokan találgatták, hogy mit fog reagálni a kormány, ha elbukja minden demokratikus idők legdrágább és leghosszabb központi propagandakampányát. Orbán miniszterelnök sajtótájékoztatója és ez után a plakát után már pontosan tudni: egyszerűen úgy tesznek, mintha vasárnap nem az történt volna, ami történt, hanem a nemek nyertek volna egy érvényes népszavazáson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt