Orbán nem tud róla, hogy a letelepedési kötvényeket árusító offshorecégek pénzeket lapátolnának ki az országból

politika
2016 október 03., 10:49
comments 39

"Hogy van mindig, miniszterelnök úr, így, felhatalmazás nélkül, minden idők legdrágább kampánya és egy bukott népszavazás után" - tette fel az azonnali kérdést Harangozó Tamás Orbán Viktornak. A szocialista képviselő amúgy eredendően a letelepedési kötvényekről, azon belül is arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miért nem lép fel az ellen, hogy a letelepedési kötvényeket baráti offshore-cégeken keresztül értékesítik százmilliárdos haszonnal. "Támogatja-e az MSZP javaslatát, hogy azonnal leállítsák ezt az üzletet" - kérdezte.

"A letelepedési kötvény sikeres konstrukció, mert szemben azzal, amit ön mondott, pénzt hoz az országba, és egyetlen fillért sem visz el" - felelte erre Orbán, némileg hadilábon állva a tényekkel - a letelepedési kötvényeket árusító cégek a hasznuk után nem adóznak itthon, lévén offshore-cégek. "Önmagát is alúlmúlta, miniszterelnök úr" - replikázott Harangozó, amire Orbán közölte, hogy nem érti Harangozót, mert az "összevissza beszél". De azt mondta, hogy Magyarország felminősítése után felülvizsgálják az állampapír-piacot, így ezt a konstrukciót is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt