Az olimpiára hivatkozva sportcsarnok épülhet kórház helyett Kelenföldön

POLITIKA
2016 október 04., 09:19
comments 109

A Magyar Idők úgy értesült, hogy a tervezett budapesti szuperkórház helyett inkább röplabdafókuszú sportcsarnok épülhet az üresen álló dél-budai ingatlanokon.

„A tanulmányok alapján az Etele tér közvetlen közelében alakítanának ki egy ideiglenes csarnokot, melyben a röplabdázás kerül főszerepbe. A befogadószámához mérten ezen sport iránt érdeklődők létszáma sem elhanyagolható mértékű”

- áll abban a BME-en készült tanulmányban, amit a lap idéz.

A szóban forgó telek sorsa még nem dőlt el, de arról is szó volt, hogy itt építenék fel azt a budapesti szuperkórházat, ami a Sportkórház 2017 nyári elköltöztetésével már nem nagyon halogatható tovább. Egyébként a Sportkórháznak is azért kell költöznie, mert a helyét átadják a Testnevelési Egyetemnek.

A Magyar Idők szerint az idézett tanulmány arról is szól, hogy „Kelenföld vasútállomás és annak szűkebb környezete közlekedési gócponttá válhat egy 2024-es budapesti olimpia idején", ezért is lenne észszerű ide inkább sportcsarnokot rakni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt