Az olimpiára hivatkozva sportcsarnok épülhet kórház helyett Kelenföldön

A Magyar Idők úgy értesült, hogy a tervezett budapesti szuperkórház helyett inkább röplabdafókuszú sportcsarnok épülhet az üresen álló dél-budai ingatlanokon.

„A tanulmányok alapján az Etele tér közvetlen közelében alakítanának ki egy ideiglenes csarnokot, melyben a röplabdázás kerül főszerepbe. A befogadószámához mérten ezen sport iránt érdeklődők létszáma sem elhanyagolható mértékű”

- áll abban a BME-en készült tanulmányban, amit a lap idéz.

A szóban forgó telek sorsa még nem dőlt el, de arról is szó volt, hogy itt építenék fel azt a budapesti szuperkórházat, ami a Sportkórház 2017 nyári elköltöztetésével már nem nagyon halogatható tovább. Egyébként a Sportkórháznak is azért kell költöznie, mert a helyét átadják a Testnevelési Egyetemnek.

A Magyar Idők szerint az idézett tanulmány arról is szól, hogy „Kelenföld vasútállomás és annak szűkebb környezete közlekedési gócponttá válhat egy 2024-es budapesti olimpia idején", ezért is lenne észszerű ide inkább sportcsarnokot rakni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.