Profi katona, volt légiós is lehetett a körúti robbantó

bűnügy
2016 október 4., 6:49
comments 213

Hétfőn ismét zárt ülést tartott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A téma természetesen a szeptember 24-i budapesti robbantás volt.

A Magyar Idők úgy tudja, az üléesen arról volt szó, hogy a katonai titkosszolgálat már a speciálisan kiképzett, harci tapasztalatokkal is rendelkező, de már leszerelt katonák, zsoldosok és légiósok között is keresi a tettest. Ahogy a nyilvánosságra került felvételeken is látható, a tettes a robbantás előtt, közben és után is olyan higgadt tudott maradni, hogy elképzelhető, nem először hozott működésbe robbanószerkezetet éles helyzetben.

Azt ismét kizárták, hogy a robbantásnak bármiféle iszlamista terrorizmushoz lehetne köze. A legvalószínűbb elmélet szerint a tettes célpontja egyszerűen a rendőrség, illetve közvetve a magyar állam volt. A támadás célja lehetett egyszerű zavarkeltés, az állam elleni bosszú. személyes bosszű, de az is femerült, hogy az elkövető harctéri depresszióban, korszerű nevén possztraumatikus stressz szindrómában szenved.

A lap értesülései szerint nemcsak a robbanószerkezetekkel profin bánni tudókat vizsgálják, hanem az utóbbi évek, évtizedek robbantásos merényleteinek aktáit is újra előszedték. Többek közt a 2014-es, szintén megoldatlan Lehel utcai bankrobbantást, de még az 1998-as csőbomba-merényleteket is Szájer József, Torgyán József és a Fidesz székháza ellen.

Az ügyön most százfős nyomozócsoport dolgozik, amely eddig 430 bejelentést kapott, köszönhetően nyilván a felajánlott 10 millió forintos nyomravezetői díjnak is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt