A Teréz körúti robbantót ugyan nem fogták el, de ettől még nagyon büszke az ügyben nyújtott teljesítményére a rendőrség

bűnügy
2016 október 06., 13:48
comments 150

Aki követte a másfél héttel ezelőtti Teréz körúti robbantás, és főleg a merényletet követő 20 óra eseményeit, amikor a rendőrség nem volt hajlandó elárulni, hogy mi történt a szombaton este a város közepén, az valószínűleg nem mondaná, hogy a hatóságok kiemelkedően jól vizsgáztak az ügyben.

A rendőreimet ki akarták végezni

- mondta a robbantás másnapján teljes szerepzavarban Papp Károly országos rendőrfőkapitány, és már akkor vagy egymilliárd alkalommal elhangzott a

hajtóvadászat, hajsza

kifejezés, amivel majd rövid úton elfogják a tettest.

Aki egyébként azóta sem fogtak el, és magáról az ügyről is nagyon kevés információ derült ki, a térfigyelő videót és néhány fotót leszámítva. Ez, mármint hogy nem került ki érdemi új hír az elkövetőről, vagy az indítékról egyébként önmagában még nem baj, a rendőrségnek nyilván elemi érdeke titokban tartani egy csomó információt a nyomozásban.

Viszont csütörtök délután valamiért kiadtak egy nagyon különös közleményt, ami arról szól, hogy az elkövetőt ugyan továbbra sem fogták el, de egy csomó más embert bezzeg igen, és a robbantás felderítése miatt indult rendőri munka olyan nagyon intenzív, hogy az általában is javítja a közbiztonságot. Semmi sem nyugtatja meg egy bombamerénylet után úgy az állampolgárokat, mint mikor a robbantót nem fogják el, de egy csomó más figurát meg igen.

Itt a teljes közlemény.

Folyik a hajsza a Teréz körúti robbantó után

ORFK Kommunikációs Szolgálat
2016. október 6. 16:23
Egy percig sem érezheti magát biztonságban az elkövető. A nyomozati cselekmények és a rendőri jelenlét során több más bűnöző is rendőrkézre került.
A Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség folyamatosan gyűjti és értékeli az adatokat a 2016. szeptember 24-én a Budapest, VI. Teréz körúton történt robbantással kapcsolatban, az intenzív munka pedig az általános közbiztonsági helyzetre is kihat.
A robbantás napja óta 2016. október 5-én 24.00 óráig a rendőrség összesen 1874 személyt fogott el, közülük 492 főt érvényben lévő körözés alapján. 1045 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, további 1066 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.
A hatóságokat a lakosság is segíti; eddig 591 bejelentés érkezett és 34 felvételt töltöttek fel a felderítő munka támogatására a Belügyminisztérium által létrehozott internetes oldalra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.