Habony és Finkelstein Sarkozynek ad tanácsot

POLITIKA
2016 október 6., 6:52
comments 118
photo_camera MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Két illusztris megbízást is kapott Habony Árpád és Arthur J. Finkelstein, a Fidesz két prominens tanácsadójának közös londoni tanácsadócége, a Danube Business Consulting Ltd. - írja a friss Figyelő.

A céget - amit a Századvég elemzője, Lánczi Tamás vezet - még tavaly májusban alapította Orbán két legfontosabb segítője, és a jelek szerint már meg is érkeztek hozzájuk az első komolyabb megbízatások.

A hetilap felidézi a horvát Telegram cikkét, amely már tavaly megemlítette Habonyt, hogy a konzervatív Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) környékén kezdett dolgozni. A permanens horvát kormányválság folytán van itt mit tenni. A lap szerint a HDZ már Habonnyal a háta mögött erősödött meg az elmúlt egy-másfél évben, viszont Tomislav Karamarko titkosszolgálati múltja és zűrös családi ügyei miatt megbukott, ami valamelyest visszavetheti a pártot.

Habony és Finkelstein dolgoznak a hatalomba visszaigyekvő volt francia államfő, Nicolas Sarkozy mellett is. Állítólag a magyar tanácsadó nagyon büszke erre a munkára, amihez néhány hónappal ezelőtt Orbán Viktor hozzájárulását is megkapta. Sőt, a magyar miniszterelnök értékes kapcsolatokat és nemzetközi kapcsolati hálójának bővülését várja a Danube terjeszkedésétől.

A jövőre választásra készülődő Unió egy Népi Mozgalomért (UMP) vezetőjeként Sarkozy valamelyest puhább, de stilárisan hasonló retorikát visz, mint a magyar kormányfő. Ezt a kapcsolatot mindenesetre tagadta Sarkozy kommunikációs tanácsadója, aki szerint nem dolgozik a magyar spin doctor a volt államfő mellett. (Figyelő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt