A parlamenti képviselők ötöde kerüli a munkáját

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Elég fegyelmezetlenek a parlamenti képviselők, ha a bizottsági munkáról van szó. A Magyar Nemzet 2016. szeptember 25-vel bezárólag elemezte a parlamenti munka adatait, összesítésük alapján a legutóbb egy házkutatás miatt a hírekbe került fideszes képviselő, Simonka György

csak a bizotsági ülések egytizedén vett részt személyesen is.

Ezzel lustaságban még azt a Farkas Flóriánt is megelőzte, aki olyan keveset járt be saját bizottságába - Farkas az európai ügyek bizottságának volt a tagja -, hogy pártja lecserélte.

A legtöbbet lógó képviselők toplistájának harmadik helyén a DK-s Oláh Lajos áll, aki csak a külügyi bizottság üléseinek ötödén vett csak részt. Nagy lógós volt még az időközben visszavonult Schiffer András is, aki csak a törvényalkotási bizottság üléseinek egyharmadán volt személyesen is jelen, de a gazdasági bizottság elnöke, Rogán Antal is többnyire a távollétével tüntette ki saját bizottságát. Egy bizottsági elnök amúgy 997 200 forint tiszteletdíjra jogosult. Ha hiányzása igazolatlan, akkor tiszteletdíja arányosan csökken. Hangsúlyozom, akkor, ha igazolatlanul hiányzik.

A parlament legszűkszavúbb képviselője, a soha fel nem szólaló Bíró Márk a bizottsági munkát is hanyagolja, az ülések 57,4 százalékáról hiányzott. (Via MNO)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.