A parlamenti képviselők ötöde kerüli a munkáját

2016 október 7., péntek 4:27
45

Elég fegyelmezetlenek a parlamenti képviselők, ha a bizottsági munkáról van szó. A Magyar Nemzet 2016. szeptember 25-vel bezárólag elemezte a parlamenti munka adatait, összesítésük alapján a legutóbb egy házkutatás miatt a hírekbe került fideszes képviselő, Simonka György

csak a bizotsági ülések egytizedén vett részt személyesen is.

Ezzel lustaságban még azt a Farkas Flóriánt is megelőzte, aki olyan keveset járt be saját bizottságába - Farkas az európai ügyek bizottságának volt a tagja -, hogy pártja lecserélte.

A legtöbbet lógó képviselők toplistájának harmadik helyén a DK-s Oláh Lajos áll, aki csak a külügyi bizottság üléseinek ötödén vett csak részt. Nagy lógós volt még az időközben visszavonult Schiffer András is, aki csak a törvényalkotási bizottság üléseinek egyharmadán volt személyesen is jelen, de a gazdasági bizottság elnöke, Rogán Antal is többnyire a távollétével tüntette ki saját bizottságát. Egy bizottsági elnök amúgy 997 200 forint tiszteletdíjra jogosult. Ha hiányzása igazolatlan, akkor tiszteletdíja arányosan csökken. Hangsúlyozom, akkor, ha igazolatlanul hiányzik.

A parlament legszűkszavúbb képviselője, a soha fel nem szólaló Bíró Márk a bizottsági munkát is hanyagolja, az ülések 57,4 százalékáról hiányzott. (Via MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt