Meghaltok! Mind meg fogtok halni! A gyerekeitek is meghalnak!

2016 október 7., péntek 6:09
65

Egyre fenyegetőbben közelít Florida felé a Matthew hurrikán, ami ugyan csak 4-es erősségű az öt fokozatú skálán, de így is az utóbbi évtizedek legpusztítóbb vihara lehet. A hatóságok az emberéletek védelmében el is rendelték az állam partmenti részeinek evakuálását.

Shep Smith, a Fox News meteorológusa a maga részéről mindent megtett azért, hogy rábeszélje az embereket otthonaik elhagyására.

"Ha ez csak 35 kilométernyit elmozdul nyugat felé, akkor maguk, és mindenki, akit ismernek, meghalnak. Mind meghalnak. Nem élhetik túl. Nincs rá esély, hacsak nem nagyon szerencsések" - mondta, majd a hatás kedvéért még hozzátette, hogy

"és a gyerekeik is meghalnak".

Smith személyesen is beszélt egy nővel, aki nem akarta elhagyni otthonát. "Megkérdezném tőle, hogy miért akar maradni, és hogy arra számít-e, hogy tudósítani fogok a temetéséről" - mondta az időjárás-jelentés előtt.

Az előrejelzések szerint a Haitit már letaroló vihar 4-es erősségű hurrikánként érhet partot, de lehet, hogy még erősödni is fog. Barack Obama Floridában és Dél-Karolinában már a vihar érkezése előtt vészhelyzetet hirdetett ki, a floridai kormányzó, Rick Scot pedig elrendelte a keleti parti területek kötelező kiürítését - 1,5 millió embernek kell elhagynia az otthonát.

Haitin legalább 280 halálos áldozata volt a viharnak, ami 210 km/h-ás szelekkel éppen a Bahamákon tombol. (Via Business Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt