Meghaltok! Mind meg fogtok halni! A gyerekeitek is meghalnak!

külföld
2016 október 07., 06:09
comments 65

Egyre fenyegetőbben közelít Florida felé a Matthew hurrikán, ami ugyan csak 4-es erősségű az öt fokozatú skálán, de így is az utóbbi évtizedek legpusztítóbb vihara lehet. A hatóságok az emberéletek védelmében el is rendelték az állam partmenti részeinek evakuálását.

Shep Smith, a Fox News meteorológusa a maga részéről mindent megtett azért, hogy rábeszélje az embereket otthonaik elhagyására.

link Forrás

"Ha ez csak 35 kilométernyit elmozdul nyugat felé, akkor maguk, és mindenki, akit ismernek, meghalnak. Mind meghalnak. Nem élhetik túl. Nincs rá esély, hacsak nem nagyon szerencsések" - mondta, majd a hatás kedvéért még hozzátette, hogy

"és a gyerekeik is meghalnak".

Smith személyesen is beszélt egy nővel, aki nem akarta elhagyni otthonát. "Megkérdezném tőle, hogy miért akar maradni, és hogy arra számít-e, hogy tudósítani fogok a temetéséről" - mondta az időjárás-jelentés előtt.

Az előrejelzések szerint a Haitit már letaroló vihar 4-es erősségű hurrikánként érhet partot, de lehet, hogy még erősödni is fog. Barack Obama Floridában és Dél-Karolinában már a vihar érkezése előtt vészhelyzetet hirdetett ki, a floridai kormányzó, Rick Scot pedig elrendelte a keleti parti területek kötelező kiürítését - 1,5 millió embernek kell elhagynia az otthonát.

Haitin legalább 280 halálos áldozata volt a viharnak, ami 210 km/h-ás szelekkel éppen a Bahamákon tombol. (Via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.