Ez a 19 tweet bebizonyítja, hogy Navracsics Tibornál senki sem beszél jobban brüsszeliül

Vannak emberek, akik minden közegben megtalálják a helyüket. Jó példa erre Navracsics Tibor, ez a drága, öntörvényű professzor, aki igazságügyi- és külügyminiszterként verekedte be magát a legszervilisebb magyarok klubjába. Navracsicsot érdemei elismeréseként Orbán Viktor Brüsszelbe küldte EU-biztosnak, ahol végül emlékezetes alkudozások után a kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi területek felelőse lett.

Navracsics az a fajta tökéletes bürokrata, akire minden rendszer vágyik, az Európai Unió pedig különösen. Azt már Budapesten többszörösen bebizonyította, hogy bármikor kész elveit sutba dobva végrehajtani a felülről érkező utasításokat, Brüsszelben viszont ehhez még hozzátette annak a bürokratanyelvnek az elsajátítását, amin a legszebben hangzanak az üres, tét nélküli lózungok.

Indulása óta követem Mr. Commissioner hivatalos Twitterét, amely az elmúlt két évben olyan tökéletes műalkotássá fejlődött, mint a DPRK News, egy ál-észak koreai hírügynökség Twittere. A kettő szinte teljesen ugyanazon a bürökrata-angolon nyomja a híreket, amiket normális ember egyszerűen nem vehet komolyan.

Ez itt csak néhány Navracsics tweetjeiből, amelyekről egyébként teljességgel elképzelhető, hogy tényleg tőle, nem valamelyik gyakornokától származnak. Különösen figyeljünk a tökéletes bürokratahashtagelésre, és arra, hogy ezek elolvasása után se akarjunk kilépni az EU-ból! Az angolul nem beszélő EU-polgároknak a Google Translate segít megérteni a magvas gondolatokat úgy, hogy közben a stílus sem sérül.

„A kihívás az, hogy javítsa növeljük a tanulók "puha készségek, attitűdök, mint ő tudásukat. A tanítás a válasz #EUvállalkozóiszellem”

„A tagállamok és a családi sport fogunk dolgozni kihasználni a sportban rejlő lehetőségeket építeni nyitott, erős közösségek”

„EU kulturális kreatív iparágak világ leaders.Well hamarosan jelenlegi stratégia használni ezt jobban a nemzetközi kapcsolatokban #EUpárbeszédek”

„Politikák könyvtárak és döntéseket a napi irányítás kell tenni helyi szinten közel akiket szolgálnak”

„Fellendítése alapvető #szakértelem létfontosságú. Meg kell nyitni a világ olvasás és írás, hogy mindenki - így minden írhat saját történetét #MűveltségNap”

„Gratulálunk Ukrajna megnyerte a 61. #eurovision Dalfesztivál - milyen izgalmas döntő!”

„Tettem egy ígéretet, hogy elérje az 1 millió fiatal végére mandátumom a face-to-face találkozók és viták a közösségi média”

„#EurópaiFővárosokKultúra Megadja nekünk a lehetőséget, hogy értékeljük a kulturális sokszínűség az EU-ban és a közös értékek bit.ly/2cDljlz

„A válaszunk szélsőségek kell sokoldalú, kezelése mögöttes tényezőket. Majd hamarosan konkrét lépéseket, hogy támogassák értékek és befogadás”

„Európában a munkahelyek kapcsolódó kulturális örökség összeg 7,8 millió. A hozzájárulás az ágazat kulcsfontosságú a gazdasági növekedés és a társadalmi kohézió”


„Európai projekt jelenti, hogy Európa nyitott a világra, amely tiszteletben tartja a #sokféleség és osztozó országok közös értékek #európa”


„Olvasás nyit az elménket és a képzelet. Ünnepeljünk meg. Boldog #világkönyvnap!”

„Hogy támogassa a pedagógusok, akkor beállít egy hálózat látogatások lehetővé a helyi példaképek iskolák, ifjúsági központok vagy sportklubok”

„A 20 éves, a #EVS adott a fiataloknak, hogy vegyenek részt a közösség és átveheti az új készségek. Tudjon meg többet bit.ly/1J1Df67

„A fiatalok alapvető társadalmak kialakítására a jövőben. Szükségük jobb #készségek munkát találni és független életet az aktív polgári”

„Kiváló találkozó barátommal miniszter Hase. Remélem, hogy működjenek együtt a politikai párbeszéd: a sport, az oktatás és a kultúra”

„Tanulás vagy kutatása külföldön segít megteremteni a kulturális kapcsolatok és a kölcsönös megértés @EUErasmusPlus & @MSCActions”

„A tehetségek és #készségek Európa lakói a mi legnagyobb eszköz - nem engedhetjük meg, hogy a hulladék őket. Meg kell határozni a tehetség nagyjából & tápláljuk”

„Hamarosan a jelenlegi új megközelítés hatékonyabb kulturális együttműködés w / harmadik országok, együttműködésen alapuló létrehozása és a kölcsönös bizalom @FedericaMog”

De senki ne gondolja ám, hogy Navracsicsnak csak a karónyelés megy: