Obama: Megyünk a Marsra

2016 október 11., kedd 16:29
176
Fotó: Don Emmert / AFP

Barack Obama amerikai elnök utolsó heteire szabadjára engedte energiáit, és végre mer igazán nagyokat mondani: kedden a CNN honlapján jelentetett meg egy véleménycikket arról, hogy az emberiség immáron karnyújtásnyira van a Marsra lépéstől.

Az Egyesült Államok kormánya mintegy 1000 magáncéggel közösen azon dolgozik, hogy 2030-as évekig embert küldjön a naprendszer második legkisebb bolygójára. Obama szerint már nem is a Mars elérése az igazi kihívás, hanem az, hogy az ember hosszabb ideig el tudjon időzni egy idegen planétán.

A siker kulcsa - legalábbis ez derül ki a cikk szövegéből - a szövetségi kormány és a privát szféra eredményes együttműködése. A következő két évben ezért először kormányzattól független vállalatok is űrhajósokat küldenek fel a Nemzetközi Űrállomásra.

Obama bejelentette a cikkben, hogy partnereikkel olyan űrhajós-programokon dolgoznak, amelyek a Marsra vezető út előkészítéséül szolgálnak. Olyan ideiglenes űrállomások kiépítésére célzott, ahol űrhajósok meg tudnak maradni az expedíció során. (Yahoo via CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt