A cink.hu egykori akcióját nyúlta le az MSZP a Pasa Park előtti utcában

Több, mint egy évvel ezelőtt, 2015. júniusában, amikor még nem a 444, hanem a Cink bloggere voltam, a magyarok feje még nem volt ennyire színültig tele a monoton gyűlöletkampánnyal, ennek következtében az ember még képes volt megdöbbeni olyasmin, ami ma már az utcakép természetes része. Tökéletes illusztráció erre, hogy amikor a kormány tavaly június elején publikálta a hirhedtté vált, kék színű menekültdémonizáló plakátjainak első sorozatát, annyira nem akartam hinni a szememnek, hogy ezeket az alantas, uszító szövegeket tényleg ki fogjják rakni szerte az országban, hogy színes nyomtatóval kiprinteltem az egyiket, felkasíroztam, majd elmentem Rogán Antal Pasa parki háza elé, feltűztem egy villanyoszlopra, lefotóztam és megosztottam. Vicces akciónak szántam: annyira nem tudtam elképzelni, hogy ilyesmit tényleg ki lehet majd tenni az utcára, hogy mielőtt a kormány plakátragasztói munkába kezdtek volna, gyorsan ki kellett próbálnom, hogy fog kinézni az utcakép egy ilyennel.

Íme:

Ehhez képest mit látok ma?

Az MSZP elment Rogán Antal Pasaparki háza elé, fogott egy általuk készített táblát, amit feltűztek egy villanyoszlopra, lefotóztask és megosztottak. Még a villanyoszlop is ugyanaz.

Az én plakátomat annak idején az első éjjel leszedték, ráadásul az sem volt 100 százalékig kizárt, hogy maga Rogán Antal szaggatta le: