Gőgös Zoltán hibájából szavazhatták meg az MSZP-sek a TAO-pénzek eltitkolását

politika
2016 október 13., 04:57

Az MSZP önmaga legnagyobb meglepetésére hétfőn megszavazta a kormány legújabb, közpéznek költését titkosító javaslatát. Az elfogadott javaslat értelmében a jövőben adótitoknak minősülnének az adóalapot csökkentő támogatások, amilyen például a TAO is - amiből Mészáros Lőrinc labdarúgócsapatának, a Puskás Akadémiának eddig 11 milliárd forint jutott.

Az MSZP valójában nem akarta megszavazni a javaslatot - a törvény elfogadása után levélben fordultak a köztársasági elnökhöz, hogy vétózza meg. A parlamenti képviselők a szavazásokon nem maguktól szoktak szavazni, hanem általában egy frakcióvezető-helyettes utasításai alapján, aki az ún. kottából dolgozik. A kotta valójában a szavazások listája, ahol jelzik maguknak, hogy a soron következő javaslatot támogatják vagy ellenzik.

Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese éppen a kottát lapozgatta, amikor Gőgös Zoltán egy kérdéssel megzavarta. Burány saját bevallása szerint véletlenül továbblapozott, már egy olyan javaslatra, amit az MSZP is támogatott, így rossz utasítást adott, írja a Bors.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.