Trump alelnökjelöltje szerint is az oroszok hekkeltek

külföld
2016 október 16., 18:13
comments 77

Mindenki nagyon várja már, hogy vége legyen az amerikai elnökválasztási kampánynak, de amíg ez nincs így, addig tovább lehet beszélni a republikánus elnök- és alelnökjelölt lassított felvételben történő vonatszerencsétlenségéről. Főleg amióta Trump bejelentette, hogy eldobja láncait, viszont semmi másról nincs szó, hogy hány nőt és hogyan zaklatott szexuálisan.

Most Trump újra vitába keveredett saját alelnökjelöltjével, Mike Pence-szel.

Donald Trump sokszor elmondta, hogy szerinte nincs igaza az amerikai hírszerzésnek, és nem az oroszok megbízásából törték fel a demokrata párt szerverét nemrég (Vlagyimir Putyin orosz elnök is így nyilatkozott), Pence szerint ugyanakkor igenis arra mutat minden bizonyíték, hogy az oroszok állnak a támadás mögött. Pence a Fox Newsnak, majd az NBC-nek és a CBS-nek adott interjúkban beszélt erről vasárnap.

A demokraták kiszivárgott levelezése utat talált a Wikileakshez, és bár igazán durva dolgok nem derültek ki belőle, de több pontosan is kínosak voltak Trump ellenfele, Hillary Clinton számára. Pence ennek ellenére úgy gondolja, Oroszországnak súlyos árat kell fizetnie azért, mert be akar avatkozni az amerikai választási folyamatba.

Van egy másik pont is, amiben teljesen mást mond Pence és Trump. Az elnökjelölt az utóbbi napokban – talán látva a gyenge számait a közvélemény-kutatásokban – folyamatosan arról beszél, hogy szerinte a demokraták el fogják csalni a választásokat. Legutóbb egy órája, Twitteren:

link Forrás

Pence viszont azt mondta mai tévéinterjújában, bármi lesz a végeredmény, el fogják fogadni azt. (AFP, NPR, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.