Mégsem borul össze migránsügyben a Fidesszel a Jobbik

POLITIKA
2016 október 18., 16:18
comments 310

Azt mondta, a 30 perces találkozójuk alatt sem tudta meggyőzni Orbán Viktort arról, hogy a letelepedésikötvény-biznisz egy rossz konstrukció, márpedig a Jobbik csak olyan alkotmánymódosítást tud támogatni, ami a betelepítésnek minden formáját elutasítja.

Nem csak a szegény migránsokat, hanem a gazdag migránsokat sem engedi Magyarországra betelepíteni”- mondta Vona Gábor a miniszterelnökkel folytatott találkozója után.Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Jobbik elnökének nem tetszik, hogy Orbán Viktor alkotmánymódosítása nem zárja ki a letelepedési kötvénnyel Magyarországra érkezőket. Vona azért akart személyesen is találkozni Orbánnal, mert volt egy vita köztük, hogy pontosan kit is akarnak távol tartani Magyarországtól.

Szerinte nem szerencsés az ilyen jellegű nézeteltéréseket először a sajtóban megtárgyalni. „Ezt az értelmezési vitát tisztáztuk. Másképpen gondolkodunk a letelepedési kötvények kérdéséről” - majd hozzátette, hogy a Jobbik csak olyan alkotmánymódosítást tud támogatni, ami a migrációnak és a letelepítésnek mindenféle formáját elutasítja. Újra elmondta, hogy

„se szegény migráns, se gazdag migráns ne legyen betelepíthető Magyarországra. Se szegény terrorista, se gazdag terrorista ne érkezhessen Magyarországra. Se Jean-Claude Juncker ne tudjon Magyarországra telepíteni bevándorlókat, se Rogán Antal”.

Arra kérik a Fideszt, hogy mindenféle migrációt és betelepítést közösen utasítsanak el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.