Beavatkozik az amerikai elnökválasztásba, ezért korlátozzák Julian Assange internethozzáférését

külföld
2016 október 19., 05:05
comments 407

Megerősítették az ecuadori hatóságok a WikiLeaks szombati bejelentését, korlátozták a londoni nagykövetségükön élő Julian Assange internethez való hozzáférését, mert az általa irányított szervezet szerintük befolyásolja az amerikai elnökválasztást. Az ecuadori külügyminisztérium közleménye szerint az ország tartja magát, a más államok belügyeibe való be nem avatkozás elvéhez,

"megpróbálja nem befolyásolni a folyamatban lévő választási eljárásokat, és nem támogatni senkit se az elnökjelöltek közül,"

tették hozzá. A WikiLeaks október eleje óta, napi rendszeresség hoz nyilvánosságra ezerszámra különféle dokumentumokat, és adagolva teszi közzé Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt kampánystábját vezető John Podesta meghackelt elektronikus levelezéseit. Az ecuadori külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy nem washingtoni nyomásra döntöttek az ügyben,

az Assange-nak adott politikai menedékjog továbbra is érvényben van.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt