Dunaszerdahely ismert kidobója került az uniós eurómilliárdokat kezelő állami ügynökség élére

2016 október 24., hétfő 16:25
220

A legnagyobb független szlovák napilap, a Denník N története nyomán ír arról az Új Szó, hogy hogyan ívelt felfelé egy dunaszerdahelyi biztonsági őr karrierje, amióta a Smer–SNS–Híd kormánykoalíció került hatalomra.

A 37 éves Cseh Mariánnak ugyan az elmúlt években nem volt bejelentett munkahelye, de néhány hete kinevezték az eurómilliárdos uniós támogatások sorsáról döntő Agrárkifizető Ügynökség (PPA) regionális fiókokért felelős igazgatóhelyettesének.

Cseh jobbról a második (Fotó: Slovansultra)

Cseh Dunaszerdahely ismert szereplője, ugyanis régi, jól ismert kidobóember, kidobók kidobója" néven is emlegetik, a helyi gengszter-hiphopformáció, a Dreeko még az egyik dalukban is szerepeltette, egy perc környékén hallhatóak ezek a sorok:

jön a Cseh Maros dübörög a föld / útközbe pár blokkot véletlen ledönt / Godzila visszatért, reszketnek a japánok / de nekünk felüdülés, hisz a dumája halálos

Cseh Marián amúgy mérnökként végzett, de utána másjellegű munkái voltak: koncerteket és futballmeccseket biztosított, 2004 és 2006 között pedig a provident és a Cofidis alkalmazottja volt.

A lapok információi szerint az igazgatóhelyettesi poszt a koalícióból a Hídnak járt, de a párt hevesen tagadta, hogy közük lenne Cseh kinevezéséhez.

Dusík Franciska, a Híd szóvivője viszont nem válaszolt arra a kérdésre, hogy Cseh Marián hány alkalommal járt a párt pozsonyi székházában, és hogy Csicsai Gábor, a Híd mezőgazdasági államtitkára milyen kapcsolatot ápol vele, írja az Új Szó, majd a lap kitér arra is, hogy Csicsai szerint Cseh alkalmas a posztra.

Elmondása szerint csak látásból ismerte korábban a férfit, kinevezése után találkoztak csak.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy Cseh feladata lesz az ügynökség hatékonyabbá tétele.

A minisztérium szerint Cseh a bíráló bizottság elvárásainak és a vonatkozó törvények által előírt összes feltételnek megfelelt.

Csicsai felháborítónak nevezte, hogy a sajtó indokolatlanul kikezdte Cseh Mariánt, szerinte a férfinak

„vannak tapasztalatai a szervezés területén, három nyelven beszél, és már több alkalommal is jelentkezett az ügynökséghez.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt