Dunaszerdahely ismert kidobója került az uniós eurómilliárdokat kezelő állami ügynökség élére

külföld
2016 október 24., 16:25
comments 203

A legnagyobb független szlovák napilap, a Denník N története nyomán ír arról az Új Szó, hogy hogyan ívelt felfelé egy dunaszerdahelyi biztonsági őr karrierje, amióta a Smer–SNS–Híd kormánykoalíció került hatalomra.

A 37 éves Cseh Mariánnak ugyan az elmúlt években nem volt bejelentett munkahelye, de néhány hete kinevezték az eurómilliárdos uniós támogatások sorsáról döntő Agrárkifizető Ügynökség (PPA) regionális fiókokért felelős igazgatóhelyettesének.

Cseh Marián jobbról a második (Fotó: Slovansultra)
photo_camera Cseh jobbról a második (Fotó: Slovansultra)

Cseh Dunaszerdahely ismert szereplője, ugyanis régi, jól ismert kidobóember, kidobók kidobója" néven is emlegetik, a helyi gengszter-hiphopformáció, a Dreeko még az egyik dalukban is szerepeltette, egy perc környékén hallhatóak ezek a sorok:

jön a Cseh Maros dübörög a föld / útközbe pár blokkot véletlen ledönt / Godzila visszatért, reszketnek a japánok / de nekünk felüdülés, hisz a dumája halálos

link Forrás

Cseh Marián amúgy mérnökként végzett, de utána másjellegű munkái voltak: koncerteket és futballmeccseket biztosított, 2004 és 2006 között pedig a provident és a Cofidis alkalmazottja volt.

A lapok információi szerint az igazgatóhelyettesi poszt a koalícióból a Hídnak járt, de a párt hevesen tagadta, hogy közük lenne Cseh kinevezéséhez.

Dusík Franciska, a Híd szóvivője viszont nem válaszolt arra a kérdésre, hogy Cseh Marián hány alkalommal járt a párt pozsonyi székházában, és hogy Csicsai Gábor, a Híd mezőgazdasági államtitkára milyen kapcsolatot ápol vele, írja az Új Szó, majd a lap kitér arra is, hogy Csicsai szerint Cseh alkalmas a posztra.

Elmondása szerint csak látásból ismerte korábban a férfit, kinevezése után találkoztak csak.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy Cseh feladata lesz az ügynökség hatékonyabbá tétele.

A minisztérium szerint Cseh a bíráló bizottság elvárásainak és a vonatkozó törvények által előírt összes feltételnek megfelelt.

Csicsai felháborítónak nevezte, hogy a sajtó indokolatlanul kikezdte Cseh Mariánt, szerinte a férfinak

„vannak tapasztalatai a szervezés területén, három nyelven beszél, és már több alkalommal is jelentkezett az ügynökséghez.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.