Erős földrengések voltak Olaszországban

külföld
2016 október 26., 17:53
comments 31

Szerdán két földrengés is megrázta Olaszország középső részét.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a földmozgás 5,9-es fokozatú volt, szemben a korábbi 5,4-essel. Ugyanezt az adatot közölte a német geofizikai intézet is, míg az amerikai földrengésfigyelő intézet 6,4-es fokozatot adott meg.

Az első jelentések nem szólnak károkról vagy áldozatokról.

link Forrás

A rengés epicentruma Perugiától 68 kilométerre keletre volt.

A mai rengések két hónappal azután történtek, hogy egy 6.2 erősségű rengés komoly pusztítást végzett Amatrice városa környékén. Akkor 295 ember halt meg. Amatrice mindössze 60 kilométerre fekszik a mai első rengés epicentrumától.

A jelentések szerint a mai rengést még Rómában is lehetett érezni. A fővárostól északra fekvő autóutakat földcsuszamlás miatt kellett lezárni. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.