Már Moszulon belül harcol az iraki hadsereg

külföld
2016 október 31., 12:25
comments 43

Az iraki hadsereg csapatainak sikerült elérniük Karamát, az első olyan körzetet, ami Moszul város tartozik. Wissam Araji, a terrorelhárítók parancsnoka szerint ez már azt jelenti, hogy ténylegesen beléptek Moszulba.Füst Moszul felett - Fotó: AFP/Yunus Keles / Anadolu AgencyAz iraki terrorellenes erők hétfőn indították újra az offenzívájukat ezen a területen, ami múlt héten azért állítottak le, mert a többi fronton harcoló egységek nem haladtak ilyen jól. Ezzel pedig csökkenteni tudták a hézagot a fronvonalon. Ha túl gyorsan haladnak, akkor nem lett volna, aki bevédi a hátukat.Síita egységek lövik az egyik falut Moszultól délre - Fotó: AFP/Ahmad al-Rubaye

Az iraki biztonsági erők és a kurd pesmergák október 17-én kezdték meg a város ostromát, amiben az amerikai légierő is támogatja őket. Nemrég pedig az Irán-barát síita milicisták is csatlakoztak az ostromhoz, hogy elvágják az Iszlám Állam menekülési útvonalát Rakka felé. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.