A karácsonyi készülődés kollektív rémálom, de van megoldás!

hirdetés
2016 november 02., 13:01
comments 164
ad

Zseniális mennyire könnyítik meg életünket a modern kor vívmányai. Ma már minden átlagos lexikális kérdésre ott a válasz a zsebünkben, a világon bárhonnan vehetünk bármit, és sosem kell már megkérdeznünk az utca emberét, ha eltévedtünk. A földön csörögve pörgő aprókra sem kell vadászni a legtöbb boltban fizetéskor, ma már egy érintés elég, hogy szabaduljunk a kasszától.

Ez az introvertáltak aranykora, mondhatnánk, pedig minden évben akad egy időszak, amikor még a súlyos tömegundortól szenvedők is belevetik magukat a hömpölygő emberfolyamba. Ez az időszak pedig nem más, mint az agyunkba égett ünnepi örökzöldek ritmusára elkövetett karácsonyi bevásárlás.

Ha fogak között ropogó maroknyi aszpirinnal is, de végig kell járni a fabódékkal megszórt főterektől a robot jegesmedvékkel csábító plazákig tartó zarándoklatot.

Miért is lenne üdvös megszabadulni ettől az ősz hajszálakat szaporító kardiovaszkuláris kockázati tényezőtől? Íme, a mindenki által tapasztalt érvek:

1. A zene. Harangok, gyerekkórus jó esetben. Rossz esetben a piacos kufárok által fél áron kínált 1998-as válogatás kazetta slágerei, amelyektől pavlovi reflexként rándul görcsbe az egész testünk.

2. Parkolás. Autóval nem érdemes ilyenkor moccanni, viszont autó nélkül esély sincs az ajándékok sértetlen szállítására. Ördögi kör, a 22-es csapdája, és még fokozhatnánk, de aki tolatott már ki parkolóházból, ahol a legutolsó szinten az üresnek tűnő helyet egy rejtőzködő Smart foglalta el, az érti, miről beszélek. Egy ideig mindenki türelmes, de a nagy vásárlási hajrában már pár perc alatt dzsungelbe illő dominanciaharc alakul ki.

3. Sorban állás. Nem az a baj, hogy fizetéskor ki kell állnunk a sorunkat. Az a baj, hogy a sorban állás ilyenkor a legszokatlanabb helyeken is felüti a fejét, tulajdonképpen a bevásárlás csak epizódszerepet kap az időnk nagy részét kitöltő várakozások között.

4. Ordító kölykök. Egy átlagos napon is sok földön fetrengve hisztiző gyerek dobja fel a bevásárló központokba tett kirándulásunkat, de az ünnepekre készülve ez a jelenség hatványozva lép fel. Toporzékolva, orrból buborékot fújva követelik a reklámokban látott bármit, Achillesünkre lökik a bevásárlókocsit, és olyan hangerővel ordítanak kitartóan, hogy inkább azt kívánjuk, valaki hangosítsa fel a Last Christmas-t.

5. Málházás. Ahogy telik az idő, és szaporodnak, a pipák a listán egyre inkább hasonlítunk egy hegymászókat szolgáló öszvérre. A hártyavékony szatyrok fájdalmas árkot vájnak a tenyérbe, rosszabb esetben pedig megadják magukat, és mi leszünk azok, akin a többiek elkövethetik a napi jó cselekedetet, és segítenek összeterelni a szanaszét guruló ajándékokat.

Végtelennek tűnő, lélekmarcangoló vesszőfutás ez, amit rosszabb esetben a tökéletes vacsora előkészítése is tetéz.

Mert amikor az ünnepi menühöz mindössze a recept adott, és éjszakába nyúló dagasztás, rántás, konfitálás, pácolás vár még ránk, akkor érezzük igazán, hogy ebben a vert helyzetben csak egy karácsonyi angyal segíthet.

A karácsonyi ünnepkör sajátja pedig, hogy néha történnek csodák, idén lehet saját készülődést segítő angyalod.

Sőt, rögtön két angyali segítő közül választhatsz a Mastercard programjához csatlakozva.

- Pokorny Lia segít összeállítani a nyertesnek a tökéletes ajándéklistát, majd meg is vásárolja, és végül be is csomagolja a meglepetéseket.

- Gianni segít kitalálni és elkészíteni a nyertes karácsonyi vacsoráját, ráadásul a finomságokon kívül ajándékba visz neki egy 259 900 Ft értékű professzionális KitchenAid robotgépet.

Csatlakozz, válassz angyalt, és nyerj, mert egy amikor egy angyal már karácsony előtt megérkezik, az felbecsülhetetlen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.