Félmillióért árulta az adótitkokat a NAV egyik osztályvezetője

bűnügy
2016 november 4., 8:45
comments 59

A gyanú szerint több mint félmillió forintért cserébe a NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi bizonyos cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki. Az ügyben ellene és két társa ellen eljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megkent osztályvezető elleni nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indították. A férfi összesen több mint félmillió forintért vállalta, hogy két társa által kiválasztott cégekről adótitokat ad ki.

Ezen túl abban is segített, hogy a cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így akarták elérni, hogy a cégek adótartozását végül töröljék.

A Főügyészség október 26-án, egy pénzátvétel után elfogta az osztályvezetőt, akit hivatali vesztegetés miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. Még aznaop a gyanúsított két társát is kihallgatták. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekeznek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt