Félmillióért árulta az adótitkokat a NAV egyik osztályvezetője

A gyanú szerint több mint félmillió forintért cserébe a NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi bizonyos cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki. Az ügyben ellene és két társa ellen eljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megkent osztályvezető elleni nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indították. A férfi összesen több mint félmillió forintért vállalta, hogy két társa által kiválasztott cégekről adótitokat ad ki.

Ezen túl abban is segített, hogy a cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így akarták elérni, hogy a cégek adótartozását végül töröljék.

A Főügyészség október 26-án, egy pénzátvétel után elfogta az osztályvezetőt, akit hivatali vesztegetés miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. Még aznaop a gyanúsított két társát is kihallgatták. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekeznek. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.