Ha Trump nyer, Afrika első Nobel-díjasa széttépi a zöldkártyáját

külföld
2016 november 05., 15:50
comments 187

Afrika leghíresebb írója és a kontinens első Nobel-díjasa, Wole Soyinka azzal fenyegetőzik, hogy elhagyja az Egyesült Államokat és széttépi a zöldkártyáját, ha Donald Trump nyeri meg a 2016-os amerikai elnökválasztást.

A 82 éves író az Oxford Egyetemen tanít, ott mondta el diákjainak,

amint bejelentik a győzelmét, azonnal elkezd pakolni.

photo_camera Wole Soyinka (Kép: Flickr)

Nem tudna azonosulni Trump nyílt migrációellenességével, ami eddigi kampányának egyik tartógerendája volt.

Az író és közéleti személyiség főleg arról ismert, hogy 1967-ben 22 hónapig ült politikai fogolyként börtönben, mert a nigériai polgárháború alatt az egyik cikkében tűzszünetet követelt. Mióta kiszabadult, csak még szókimondóbb lett, nyíltan száll szembe a neki nem tetsző, zsarnokoskodó politikusokkal, főleg a nigériai rendszert kritizálja. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.