Aszad elnevette magát, amikor arról kérdezték, hogy hogyan tud aludni a Szíriában meggyilkolt gyerekek miatt

A brit The Sunday Times-nak adott interjút a hatodik éve polgárháborút vívó Bassár el-Aszad. Az utóbbi időben a hathatós orosz segítségnek köszönhetően komoly erőfőlényre szert tevő elnök érezhetően önbizalommal telve beszélt az interjú során, egyik fő állítása az volt, hogy a Nyugat erői sokkal gyengébb lettek Szíriában.

(AFP PHOTO / JOSEPH EID)

Aszad elmondta azt is, hogy az Iszlám Állam simán csempészhetett olajat és használhatta az iraki olajmezőket, miközben amerikai drónok cikáztak felettük és a Nyugat nem szólt ehhez semmit. Majd jöttek az oroszok és akkor elkezdett leáldozni az ISIS-nek. Elismerte azt is, hogy sokat számított az orosz hadsereg ereje, de

"Ők soha nem próbáltak meg beavatkozni, mert nem akarnak tőlünk semmit. Nem akarják, hogy az ő bábelnökük legyünk."

Ígéretet tett arra is, hogy le fogják törni a lázadókat Aleppóban, igaz, ő végig terroristákról beszélt.

Az interjú egy pontján megkapta a kérdést, hogy hogyan tud aludni úgy, hogy minden nap gyermekeket gyilkolnak meg Szíria szerte. Aszad a kérdés hallatán elnevette magát, majd azt mondta:

"Értem a kérdés lényegét. Rendesen alszom. Rendesen alszom, dolgozom és étkezem. És sportolók is."

A szír elnök egyben azzal vádolta meg a Nobel-békedíjra is esélyesnek tartott civil mentőcsapat, a Fehér Sisakosok tagjait, hogy manipulált és kamu fotókat tesznek közzé halott gyerekekről.

AFP PHOTO / HO / AMC

Aszad nemrég arról beszélt, hogy a világhírűvé vált fotó, amin egy bombázás után kimentett, sokkot kapott kisfiú, Omran Daqneesh látható a kórházban, egyszerű hamisítvány. (Yahoo)