Győztest hirdettek az első néhány államban, de Georgia túl szoros

külföld
2016 november 08., 23:09
comments 1

A nagyon liberális Vermont Clintoné, az elég konzervatív Kentucky és Indina Trumpé – jelentették ki az amerikai hírtévék az urnák zárásának pillanatában. Ebben nincs sok meglepetés.

Ennél érdekesebb, hogy három államban sem tudtak egyelőre győztest hirdetni: Virginiában, Georgiában, sőt, Dél-Karolinában.

Georgiában az exit poll szerint 30 százalék a feketék, 5 a latinók és 5 az ázsiai-amerikaiak aránya. Ezek a választói csoportok túlnyomóan demokraták, ezért a hagyományosan erősen republikánus, déli nagy államban akár még lehet is valami keresnivalója a demokratáknak.

Virginiában Clinton sokkal jobban szerepelt az egyetemet végzett fehéreknél, mint Obama Romneyval szemben. Közben a kevésbé iskolázottaknál sem szerepel rosszabbul.

link Forrás

Igaz, az is nagy meglepetés lenne, ha Clinton nem hozná Virginiát, ha egyszer alelnökének egy népszerű virginiai politikust tett meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.