Jövőre is 70 milliárdot kap a közmédia

gazdaság
2016 november 09., 06:34
comments 18

Kedden fogadta el az Országgyűlés, hogy 2017-ben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap költségvetése 79,9 milliárd forint lesz,

ebből 70,1 milliárdot "közszolgálati hozzájárulásként" a központ költségvetésből kap

majd a közmédia. Kereskedelmi és vagyongazdálkodási tevékenységéből a tervek szerint mindössze 8,7 milliárdot gereblyézik össze maga az MTVA.

link Forrás

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jővőre 35,3 milliárd forintból gazdálkodhat, a médiatanácsnak 452,3 millió jut, a testület 1,1 milliárdot kap. A Magyar Média Mecenatúra program büdzséje nem változik, 3,1 milliárdot osztanak majd szét rádiós és televíziós műsorok támogatására.

(Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.