Jövőre is 70 milliárdot kap a közmédia

gazdaság
2016 november 09., 06:34
comments 18

Kedden fogadta el az Országgyűlés, hogy 2017-ben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap költségvetése 79,9 milliárd forint lesz,

ebből 70,1 milliárdot "közszolgálati hozzájárulásként" a központ költségvetésből kap

majd a közmédia. Kereskedelmi és vagyongazdálkodási tevékenységéből a tervek szerint mindössze 8,7 milliárdot gereblyézik össze maga az MTVA.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jővőre 35,3 milliárd forintból gazdálkodhat, a médiatanácsnak 452,3 millió jut, a testület 1,1 milliárdot kap. A Magyar Média Mecenatúra program büdzséje nem változik, 3,1 milliárdot osztanak majd szét rádiós és televíziós műsorok támogatására.

(Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt