Az utolsó élelmiszercsomagokat osztották ki Kelet-Aleppóban

2016 november 10., csütörtök 18:33
96

Az ENSZ humanitárius ügyi megbízottja, Jan Egeland bejelentette, hogy

a segélyszervezetek munkatársai csütörtökön osztják ki az utolsó élelmiszeradagokat Kelet-Aleppóban.

A biztos szerint a szíriai város kormányerők által ostromlott városrészben élő közel 250 ezer civil lakosa előtt kegyetlen tél áll, ezért egy négy részből álló humanitárius tervet küldtek a konfliktusban résztvevő feleknek. Ebben többek közt az élelmiszer- és gyógyszersegélyek szállításával, a betegek és sebesültek evakuálásával foglalkoznak a dokumentumban.

Üres utcák és szétlőtt házak ott, ahol a kormányhű és az ellenzéki Aleppó találkozik. AFP PHOTO / KARAM AL-MASRI Fotó: KARAM AL-MASRI

Egeland hisz abban, hogy

"képesek leszünk elkerülni a tömeges éhínséget a télen,"

és, hogy tartós marad az orosz légicsapások szüneteltetése. Az orosz védelmi minisztérium szerint október 18. óta nem hajtottak végre légicsapásokat légicsapásokat Aleppó környékén. Más források viszont arra figyelmeztetnek, hogy a térségbe érkezett az Admiral Kuznyecov orosz repülőgép-hordozó, és az arról induló gépek fogják támadni az kormányellenes erők Aleppó körüli állásait. (BBC/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt