Az utolsó élelmiszercsomagokat osztották ki Kelet-Aleppóban

külföld
2016 november 10., 18:33
comments 90

Az ENSZ humanitárius ügyi megbízottja, Jan Egeland bejelentette, hogy

a segélyszervezetek munkatársai csütörtökön osztják ki az utolsó élelmiszeradagokat Kelet-Aleppóban.

A biztos szerint a szíriai város kormányerők által ostromlott városrészben élő közel 250 ezer civil lakosa előtt kegyetlen tél áll, ezért egy négy részből álló humanitárius tervet küldtek a konfliktusban résztvevő feleknek. Ebben többek közt az élelmiszer- és gyógyszersegélyek szállításával, a betegek és sebesültek evakuálásával foglalkoznak a dokumentumban.

Üres utcák és szétlőtt házak ott, ahol a kormányhű és az ellenzéki Aleppó találkozik. AFP PHOTO / KARAM AL-MASRI
photo_camera Üres utcák és szétlőtt házak ott, ahol a kormányhű és az ellenzéki Aleppó találkozik. AFP PHOTO / KARAM AL-MASRI

Egeland hisz abban, hogy

"képesek leszünk elkerülni a tömeges éhínséget a télen,"

és, hogy tartós marad az orosz légicsapások szüneteltetése. Az orosz védelmi minisztérium szerint október 18. óta nem hajtottak végre légicsapásokat légicsapásokat Aleppó környékén. Más források viszont arra figyelmeztetnek, hogy a térségbe érkezett az Admiral Kuznyecov orosz repülőgép-hordozó, és az arról induló gépek fogják támadni az kormányellenes erők Aleppó körüli állásait. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.