Szír lázadót tartóztattak le Ausztriában, mert gyilkolt a polgárháborúban

külföld
2016 november 10., 18:04
comments 66

Az osztrák ügyészség csütörtökön jelentette be, hogy még júniusban letartóztattak az ország nyugati felében egy huszonhét éves szír férfit,

mert a polgárháborúban megölte kormányhű hadsereg húsz katonáját.

Az osztrák sajtó szerint egy menekülttáborban mesélte el a többieknek, hogy a sérült katonákat végzett ki, mikor az iszalmista Farouq Brigád tagjaként harcolt Homsz városánál. A tábor lakói azonnal értesítették a rendőrséget. Az ügyészség közleménye szerint előbb beismerte a gyilkosságokat, de később visszavonta a vallomását a férfi.

Huseyin Nasir / Anadolu Agency
photo_camera Huseyin Nasir / Anadolu Agency

Az ügyészség emlékeztet arra, hogy a

genfi egyezmény szerint háborús bűn sebesülteket gyilkolni,

és a szír férfi tettei terrorizmusnak is minősülhetnek, így bíróság elé állítható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.