Hillary Clinton szerint az FBI-igazgató alaptalan levelei tehetnek a vereségéről

Félórás telefonos tájékoztatót tartott a vesztes amerikai elnökjelölt, a demokrata Hillary Clinton legnagyobb kampánytámogatóinak, amiben igyekezett megindokolni, miért szenvedett vereséget.

Clinton magyarázata:

az FBI igazgatója, James Comey 11 nappal a választás előtt írt egy levelet a kongresszusnak teljesen alaptalanul, amiben újra a közbeszéd közepébe dobta a Clinton számára nagyon ciki emailszerver-ügyet. Ezzel elvette a lehetőséget Clintontól, hogy optimista üzenettel zárja a kampányát.

Clinton szerint a leginkább ezen úszott el a választás. Sőt, az, hogy Comey a választások előtt három nappal írt egy másik levelet is, amiben jelezte, hogy nem lesz új vádemelés, Clinton szerint még többet ártott neki: felerősítette a Clintonnal szembeni bizalmatlanságot, és vonzóbbá, megalapozottabbá tette Trump üzenetét a csaló rendszerről. Clinton szerint az utolsó fordulatig előre voltak majdnem az összes csatatér-államban.

AFP PHOTO / JEWEL SAMAD

A New York Timesnek egy kampánytámogató számolt be a beszélgetésről, ő azt mondta, hogy Clinton hangja érzelemmentes, sztoikus volt. (New York Times)