Háromszázezer forintot csalt ki a rendőrségtől egy zalai férfi

bűnügy
2016 november 15., 11:50
comments 50

Még 2012-ben indított nyomozást egy keszthelyi takarékszövetkezeti fiókban elkövetett rablás miatt Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A pénzintézet akkor 300 ezer forint nyomravezetői jutalmat ajánlott fel, és a pénzt át is utalta a főkapitányság letéti számlájára. Az elkövető viszont nem lett, a nyomozást fel is függesztették.

A takarékszövetkezetnél informatikusként dolgozó 35 éves férfi azt találta ki, hogy anyagai gondjai megoldására megszerzi a pénzt. Ezért a szövetkezet fejléces papírjával levelet írt a rendőrségnek, hogy

mivel visszavonták a kitűzött nyomravezetői díjat, utalják vissza a felajánlott pénzt.

A zalai főkapitányság néhány napon belül át is utalta az informatikusnak a pénzt, aki viszont

két nappal később meggondolta magát, és visszautalta a háromszázezret a rendőrségnek.

A főkapitányság ezt furcsállva felvette a kapcsolatot a takarékszövetkezettel, ekkor derült ki a csalás. Mivel kár nem keletkezett a pénzintézet volt informatikusa ellen csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.