Obama megnyugtatná Amerika szövetségeseit: ne aggódjanak Trump miatt!

külföld
2016 november 15., 04:42
comments 18

Utolsó külföldi útjára indult Barack Obama amerikai elnök hétfő este Washingtonból. A körútat még akkor tervezték el, mikor biztosnak látszott, hogy a demokrata jelölt, Hillary Clinton nyeri az elnökválasztást. A kényelmes búcsúlátogatás helyett feszült látogatásoknak néz elébe Obama. Az út előtt Ben Rhodes helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó újságíróknak elmondta, hogy az elnök fő célja

megnyugtatni Amerika szövetségeseit Trump miatti érzett aggodalmukban.

Obama előbb Görögországba, majd Németországba utazik. Berlinben Merkel mellett ott lesznek az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország és Spanyolország vezetői is. A német fővárosból Peruba utazik, ahol a az Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcsértekezletén vesz részt. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.