Trump nem tudta, hogy saját embereket kell hoznia a Fehér Házba

külföld
2016 november 15., 14:03
comments 400

Donald J. Trump megválasztott elnök első megválasztott politikai tisztsége az amerikai elnöki pozíció, ezt eddig senki nem mondhatta el magáról. De még ehhez képest is érdekes az az anekdota, amiről a (demokrata elhajlással nehezen vádolható) Wall Street Journal számolt be saját forrásaira hivatkozva.

photo_camera Credit: Ron Sachs / CNP

Amikor Obama csütörtökön körbevezette a Fehér Házban, és bemutatta neki napi teendőit, Trump teljesen ledöbbent azon, mennyi mindennel kell az elnöknek foglalkoznia. A megválasztott elnök azon is csodálkozott, hogy nem dolgozhat együtt Obama csapatával:

meglepetten vette tudomásul, a Fehér Házban Obama emberei dolgoznak, és ezt a négyezer pozíciót neki majd feltöltenie a saját embereivel.

Obama ebből azt a következtetést vonta le, hogy több időt kell töltenie Trumppal, mint az szokásos, vagy mint amennyit George W. Bush töltött vele, mert az új elnöknek szüksége van egy kis mentorálásra.

Csak egy picit ironikus a történet, ha számításba vesszük, hogy Trump karrierje azzal indult, hgy kétségbe vonta Obama amerikai születését, onnantól kezdve pedig kivétel nélkül mindent béna hülyeségnek nevezett, amit Obama elnökként csinált. (Wall Street Journal)

Credit: Ron Sachs / CNP
photo_camera Credit: Ron Sachs / CNP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.