Vona: Nem kizárt, hogy az embereknek az utcára kell vonulniuk Magyarország megvédését követelve

politika
2016 november 15., 11:02
comments 250

A Jobbik elnöke a balassagyarmati migránsokat befogadó Közösségi Szálló előtt tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy itt az ideje, amikor a letelepedési kötvények bizniszéről mindenki színt valljon. Vona Gábor szerint

"ha a Fidesz és a kormány úgy dönt, hogy ebben nem partner, akkor a magyar társadalomnak kell nyomást gyakorolnia a kormányra, és azt sem tartja kizártnak, hogy az embereknek az utcára kell vonulniuk Magyarország megvédését követelve."

A pártelnök emlékeztetett, hogy a múlt keddi sikertelen alaptörvény-módosítás után a Jobbik hétfőn benyújtotta javaslatát az Országgyűléshez, ami egy mondat kivételével szóról szóra megegyezik az Orbán Viktor kormányfő által kezdeményezett módosítással. Ez a mondat a letelepedési kötvények üzletágát tenné alaptörvénybe ütközővé. Vona Gábor azt kérte Rubovszky György elnöktől, hogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága minél hamarabb vegye napirendjére javaslatukat, egyben arra kérte a Fidesz és KDNP képviselőit, hogy ne próbálják meg szabotálni kezdeményezésüket,

"mert ha ezt teszik, akkor minden vád, amit velünk kapcsolatban hazaárulás címén megfogalmaztak az elmúlt napokban, az rájuk hullik vissza".

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.