Szélsőjobboldali terrortól tart a német elhárítás

2016 november 17., csütörtök 11:25
59

Amerikai és európai elvbarátaikkal szövetkeznek a német neonácik, hogy támadásokat kövessenek el, állítja a Bundesamt für Verfassungshutz (BfV), a német nemzetbiztonság igazgatója, Hans-Georg Maassen. Állítása szerint az utóbbi időben a német elhárításnak fokoznia kellett a neonáci és fasiszta csoportok elleni fellépést.

"Ez nem tisztán német jelenség, a szélsőjobboldali színtér összeurópai szinten szerveződik, esetenként amerikai kapcsolatokkal is kibővülve" - mondta.

Értékelése szerint a szerveződés túlmegy a csoportok közti elvi koordináción, "esetenként jobboldali terrorista sejteket is" létrehoztak. Az elhárítás most igyekszik felderíteni a csoportokat és megakadályozni a terrortámadásokat.

Németországban a BfV éves jelentése szerint 2015-ben az előző évinél 42 százalékkal több, összesen 1408 erőszakos szélsőjobboldali támadást hajtottak végre. A menekültszállások elleni gyújtogatások száma nőtt leginkább, az előző évi ötről hetvenötre. (Via The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt