Szélsőjobboldali terrortól tart a német elhárítás

náci terror
2016 november 17., 11:25

Amerikai és európai elvbarátaikkal szövetkeznek a német neonácik, hogy támadásokat kövessenek el, állítja a Bundesamt für Verfassungshutz (BfV), a német nemzetbiztonság igazgatója, Hans-Georg Maassen. Állítása szerint az utóbbi időben a német elhárításnak fokoznia kellett a neonáci és fasiszta csoportok elleni fellépést.

"Ez nem tisztán német jelenség, a szélsőjobboldali színtér összeurópai szinten szerveződik, esetenként amerikai kapcsolatokkal is kibővülve" - mondta.

Értékelése szerint a szerveződés túlmegy a csoportok közti elvi koordináción, "esetenként jobboldali terrorista sejteket is" létrehoztak. Az elhárítás most igyekszik felderíteni a csoportokat és megakadályozni a terrortámadásokat.

Németországban a BfV éves jelentése szerint 2015-ben az előző évinél 42 százalékkal több, összesen 1408 erőszakos szélsőjobboldali támadást hajtottak végre. A menekültszállások elleni gyújtogatások száma nőtt leginkább, az előző évi ötről hetvenötre. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.