Egy majom miatt tört ki tömegmészárlás Dél-Líbiában

Legalább 16 ember meghalt, és 50 megsebesült Líbiában, miután egy déli városban, Szabhában rivális csoportok között négy napja tartanak az összecsapások. (Líbiának ezen a részén, Tripolitól 660 km-re Kadhafi halála óta gyakoriak a fegyveres konfliktusok.)

Az ott lakók és helyszíni jelentések szerint az összecsapások azután törtek ki, hogy két rivális tábor összetűzött, miután az egyik boltos majma megtámadott egy csoport arra járó iskoláslányt. A majom lehúzta az egyik lány fejkendőjét, emiatt pedig egy másik törzshöz tartozó férfiak bosszút álltak, és a boltos törzsének három tagját is megölték, plusz a majmot.

A második és harmadik napon úgy eldurvult a helyzet, hogy tankokat, aknavetőket és nehézfegyvereket is bevetettek. A heves harcokban nők és gyerekek is megsebesültek, a törzsi vezetők pedig hiába próbálták szüneteltetni az összecsapásokat. Mostanra már mérséklődtek a harcok, de még mindig áll az élet a városban.

Igaz, mindezt a Reuters anonim források alapján írta meg.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;