Négy napon át nézhetők a világ legjobb animációs filmjei Budapesten

2016 november 21., hétfő 10:57
62

14. alkalommal rendezik meg az Anilogue animációs filmfesztivált Budapesten, nagy- és rövidfilmek egyaránt láthatók leszenk az elmúlt év legjobb nemzetközi és hazai műveiből.

Aki szereti az animációs filmeket, és nemcsak a kifejezetten gyerekeknek szólókat, ne hagyja ki, mert ezek az alkotások általában nem jutnak be a szokásos hazai moziforgalmazásba.

A szakmában a legnagyobb nevek és stúdiók képviseltetik magukat a pesti programban:

  • Az Oscar-díjas francia Michaël Dudok de Wit A vörös teknős c. filmje (A japán Ghibli-stúdióval együtt készült, amely Mijazaki filmjeit is készítette - Chihiro szellemországban)
  • Szöul, végállomás – animációs zombifilm
  • A levágott kezű lánya – a világ legfontosabb animációs fesztviáljának különdíjasa
  • Lesz film Bill Plymptontól: Kaliforniai bosszú
  • A kulitikus Ghost in the Shell tematikája újabb fejezettel folytatódott: Páncélba zárt szellem: Az új fejezet
  • Lesz két animációs dokumentumfilm is (Ez őrület!, Április 25.)

De érdemes a rövidfilmekre is beülni, harmincat vetítenek a versenyprogramban, amelyben két magyar alkotó is bekerült munkájával (Gauder Áron Kojot és a fehérember illetve Bucsi Réka LOVE), amelyekről a 444-en töbször is írtunk.

Az információs blokkok is jónak ígérkeznek, itt a legjobbakból válogattak a szervezők. (Világpanoráma, Animált éj fantázianéven érdemes keresni)

A fesztivál 23. és 27. között lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin moziban, az Art+ moziban és a Szlovák Intézetben. A jegyek 1400 forintba kerülnek, a fesztivál honlapján minden megtalálható.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt