Az ágya alatt bújkálva találták meg a rendőrök a korrupcióval vádolt úszószövetségi elnököt

külföld
2016 november 22., 11:54
comments 50

Ben Ekumbo a helyi sajtóértesülések szerint az ágya alatt próbált meg elbújni, amikor a rendőrség otthonában kereste fel, hogy őrizetbe vegyék.

A kenyai úszószövetség elnöke egyben az olimpiai bizottság alelnöki tisztségét is betölti, és a gyanú szerint a 2016-os riói felkészülésre szánt pénzből csípett le magának egy részt.

Nem egyedül tette mindezt, Ekumbo már az ötödik gyanúsított a korrupciós ügyben. A rendőrség állítólag nem csak pénz eltüntetésere gyanakszik, de sportfelszereléseket is nyúlhattak le a korrupt vezetők. Az okozott kár értéke 6,4 millió dollár lehet.

A szálak a legfelső szintig vezetnek, az olimpiai bizottság főtitkárát, Francis Kinyili Pault és a másik alelnököt, Pius Ochienget is megvádolták korrupcióval.

Ekumbo, társaihoz hasonlóan, hevesen tagadta, hogy bármi illegálisat követett volna el. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.