A palackozott víz szégyen, igyál szódát, mondja a Hegy

Hulladék
2016 november 23., 16:10

Palackozott vizeket ekéző reklámba szállt be a Trónok harca, mert a gonosz műanyag flakon ellen harcolni kell.

Való igaz, a környezetromboló hulladéktermelés egyik legjobb példája az olcsó vizet magában tartó plasztik, amiről mégsem tudunk lemondani.

Mert kényelmesek vagyunk, no meg szomjasak. A kék kút pedig egyre kevesebb.

De akkor sem szabad meghajolni a hiperek polcait tetőig töltő kék-zöld-rózsaszín palackfalak hatalma előtt. Legalábbis ezt üzeni Septa Unella (Hannah Waddingham), illetve Hafór Júlíus Björnsson által megformált kolosszus: Gregor “A Hegy” Clegane karaktere.

A Shame or Glory című reklám roppant eredeti módon hívja fel a figyelmet arra, hogy a műanyagpalackok tényleg károsak a környezetre, amelyről “A Hegy” a maga módján értekezik, és ekkor jön be a képbe a jó öreg marketing.

link Forrás

Mert a megoldás nem egy fémkulacs, vagy valami közösségi finanszírozásra váró, ötletes víztároló zacsi, hanem a jó öreg SodaStream buborékgyártó gép.

Ami történetesen tényleg megfelelő, szemétmentes megoldást kínál a buborékos víz előállítására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.