Húggyal teli zacskókkal dobálták meg Martin Schulz házát

bűnügy
2016 november 23., 11:34
comments 86
Martin Schulz. Fotó: AFP/FREDERICK FLORIN
photo_camera Martin Schulz. Fotó: AFP/FREDERICK FLORIN

Az Európai Parlament elnöke a rendőrséghez fordult, miután egy szélsőbaloldali aktivista többször is megtámadta németországi otthonát, és festékkel és huggyal teli zacskókkal dobálta meg Würselen településen álló házát. A 29 éves elkövető nem érte be ennyivel, a ház oldalára

"Schulz = Nazi"

feliratot fújt fel. Az incidensekre még nyár során került sor, de a Bild csak most adott róluk hírt. Az elkövetőt már videófelvételek alapján azonosították, beismerő vallomást tett, de motivációiról nem beszélt. A politikus panaszt tett az aachen-i ügyeszségen.

Schulzot esélyesnek tartják arra is, hogy egy újabb koalíciós kormányban átvegye Frank-Walter Steinmeier jelenlegi külügyminiszter helyét, aki várhatóan Németország következő államfője lesz. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.