Martin Schulz Berlint választja Brüsszel helyett

külföld
2016 november 24., 05:35
comments 37

A német parlamentben próbál képviselői helyet szerezni jövőre, nem pedig lejáró európai parlamenti elnöki posztját pályázza meg újra, mondta el a Politico európai kiadásának Martin Schulz német szociáldemokrata politikus. Vagyis Schulz az EP-elnöksége helyett a német kancellári posztra pályázik, a szociáldemokraták egyik vezető politikusaként ugyanis a hazai választási részvétellel valójában ezt célozhatja.

Az ugyanis nem kérdés, hogy a parlamentbe bejuthat, mert ő lesz a szociáldemokraták észak-rajna-vesztfáliai tartományi listavezetője, ami garantált bejutást jelent.

A Politico csütörtök kora hajnalban ébresztette Schulzot a megerősítésért. "Felébresztettek. Fél tízkor nyilvános bejelentést teszek" - mondta a lapnak, mielőtt megerősítette volna a Süddeutsche Zeitung értesüléseit. Azt viszont még nem erősítette meg, hogy a kancellárságért is versenybe szállna. Pedig a Frankfurter Allgemeinei Zeitung múlt heti értesülései szerint erről már értesítette a szociáldemokrata pártelnököt, Sigmar Gabrielt, aki a jövő év elején jelentheti be, hogy ki lesz pártja kancellárjelöltje. A posztra amúgy sajtóértesülések szerint Gabriel maga is pályázik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.