Munkacsoport alakul a nemzeti biztonsági stratégia felülvizsgálatára

Terrorizmus
2016 november 24., 19:56
comments 155

Munkacsoport alakul több minisztérium és a szakszolgálatok részvételével a nemzeti biztonsági stratégia felülvizsgálatára. A honvédelmi (Simicskó István) és a belügyminiszter (PIntér Sándor), a Miniszterelnökséget vezető miniszter (Lázár János), illetve a külgazdasági és külügyi tárca vezetőjének (Szijjártó Péter) erről szóló utasítása a Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A munkacsoport feladata:

„Magyarország megváltozott biztonsági környezetére, a tömeges bevándorlásra és a terrorveszély erősödésére, valamint a Magyar Honvédség megváltozott feladatrendszerére” tekintettel felülvizsgálni a nemzeti biztonsági stratégiát és a módosítására „soron kívül” javaslatot készíteni az érintett minisztereknek.

A munkacsoport vezetője Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára.

A munkacsoport egy-egy tagját ők jelölik ki:

 1. honvédelmi miniszter
 2. Miniszterelnökséget vezető miniszter
 3. külgazdasági és külügyminiszter
 4. belügyminiszter
 5. Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója
 6. az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója
 7. az Információs Hivatal főigazgatója
 8. a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ főigazgatója
 9. a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója
 10. a Terrorelhárítási Központ főigazgatója

A munkacsoport ülésén állandó meghívottként részt vehet a Magyar Nemzeti Bank elnöke és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának vezetője által kijelölt ember.

Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 22-én az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt beszélt arról, hogy új nemzeti biztonsági stratégia és új katonai stratégia kidolgozásáról kezdődtek egyeztetések a Belügyminisztériummal és a Külgazdasági és Külügyminisztériummal. Az elmúlt egy évben Európa biztonsága jelentősen megváltozott – mondta, kiemelve a migrációs válsághelyzetet, a terrorizmus megnövekedett veszélyét és a kibertámadások jelentette veszélyeket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt