Folyamatosan bombázzák Aleppót, sok a civil áldozat

2016 november 25., péntek 4:06
25

Lakónegyedeket bombáztak a szír kormányerők Aleppó ellenzéki kézen részében. A londoni központú civil szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) értesülései szerint legalább 32-en, köztük öt gyerek vesztette életét, de az áldozatok valós száma ennél jóval nagyobb is lehet, mert sokan rekedtek a romok alatt.

Aleppo folyamatos bombázásának egyik civil áldozata november 24-én. AFP PHOTO / AMEER ALHALBI Fotó: AMEER ALHALBI

Az OSDH jelentése szerint a hónapok óta tartó ostrom tíz nappal ezelőtti újbóli fellángolása óta legalább 188 civil vesztette életét a kormányerők tüzérségének civilekre tekintet nélküli bombázásaiban. Az ellenzéki kézen lévő keleti városrészben körülbelül 250 ezer civil él.

A Szíriáért is felelős amerikai Középső Parancsnokság (Centcom) tájékoztatása szerint a szíriai harcokban egy amerikai katona is életét vesztette. A Centcom a különleges erők háromszáz katonáját vezényelte Szíriába az ISIS elleni harcokban. Az ő feladatuk a légierő célpontjainak kiválasztása és megjelölése, illetve az ISIS ellen harcoló lázadók támadásainak koordinálása. Egyik katonájuk egy házi készítésű pokolgép robbanásában olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amikbe később belehalt. A nevét nem hozták nyilvánosságra. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt