Folyamatosan bombázzák Aleppót, sok a civil áldozat

Lakónegyedeket bombáztak a szír kormányerők Aleppó ellenzéki kézen részében. A londoni központú civil szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) értesülései szerint legalább 32-en, köztük öt gyerek vesztette életét, de az áldozatok valós száma ennél jóval nagyobb is lehet, mert sokan rekedtek a romok alatt.

Aleppo folyamatos bombázásának egyik civil áldozata november 24-én. AFP PHOTO / AMEER ALHALBI

Az OSDH jelentése szerint a hónapok óta tartó ostrom tíz nappal ezelőtti újbóli fellángolása óta legalább 188 civil vesztette életét a kormányerők tüzérségének civilekre tekintet nélküli bombázásaiban. Az ellenzéki kézen lévő keleti városrészben körülbelül 250 ezer civil él.

A Szíriáért is felelős amerikai Középső Parancsnokság (Centcom) tájékoztatása szerint a szíriai harcokban egy amerikai katona is életét vesztette. A Centcom a különleges erők háromszáz katonáját vezényelte Szíriába az ISIS elleni harcokban. Az ő feladatuk a légierő célpontjainak kiválasztása és megjelölése, illetve az ISIS ellen harcoló lázadók támadásainak koordinálása. Egyik katonájuk egy házi készítésű pokolgép robbanásában olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amikbe később belehalt. A nevét nem hozták nyilvánosságra. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.