Golyóálló fürdőszobával épített magának palotát egy indiai miniszter

külföld
2016 november 25., 21:29

Telangána szövetségi állam főminiszterének, K Chandrashekhar Rao-nak új hivatala és egyben otthona átszámítva 7,3 millió dollárba került, természetesen az adófizetőknek. A kilencezer négyzetméteres palota Haidarábád legszebb részén található és van benne egy 250 ember fogadására alkalmas auditórium és egy konferenciaterem is 500 főre. Valamint golyóálló fürdőszobák.

Az épületet megáldotta a miniszter speciális guruja, Chinna Jeeyar Swamy is, sőt még bele is ült a főminiszter hivatali székébe, hogy ezzel is áldást adjon át. A palota tervezésénél a Feng shui hindu megfelelőjének, a Vastu shastranak szakértői is komoly szerepet kaptak.

Az épületet nem csak az államban, de országszerte heves kritikával fogadták, Rao feudalista elhajlásaként értékelték és sokan gúnyolódtak a golyóálló fürdőszobákon is.

Az sem segített eloszlatni a kétkedőket, hogy a főminiszter biztonsági okokkal magyarázta, miért van szüksége ekkora palotára. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.