Golyóálló fürdőszobával épített magának palotát egy indiai miniszter

külföld
2016 november 25., 21:29
comments 87

Telangána szövetségi állam főminiszterének, K Chandrashekhar Rao-nak új hivatala és egyben otthona átszámítva 7,3 millió dollárba került, természetesen az adófizetőknek. A kilencezer négyzetméteres palota Haidarábád legszebb részén található és van benne egy 250 ember fogadására alkalmas auditórium és egy konferenciaterem is 500 főre. Valamint golyóálló fürdőszobák.

Az épületet megáldotta a miniszter speciális guruja, Chinna Jeeyar Swamy is, sőt még bele is ült a főminiszter hivatali székébe, hogy ezzel is áldást adjon át. A palota tervezésénél a Feng shui hindu megfelelőjének, a Vastu shastranak szakértői is komoly szerepet kaptak.

Az épületet nem csak az államban, de országszerte heves kritikával fogadták, Rao feudalista elhajlásaként értékelték és sokan gúnyolódtak a golyóálló fürdőszobákon is.

Az sem segített eloszlatni a kétkedőket, hogy a főminiszter biztonsági okokkal magyarázta, miért van szüksége ekkora palotára. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt