Álláshirdetést adott fel a 89 éves brit férfi, mert félt, hogy meghal az unalomtól

Joe Bartley Paigntonban él, háborús veterán. A héten pedig egész Nagy-Britannia megismerte, miután nagyon híressé váltak álláshirdetései.

Bartley azért keresett állást, mert felesége két éve meghalt, nem nagyon tudta mivel kitölteni a napjait és félt, hogy egyszerűen belehal az unalomba. A hirdetés szövege szerint Paington környékén keres heti 20+ órás munkát. Vállalna takarítást, könnyebb kertészkedést, barkácsolást és hasonlóakat. Hirdetésében megemlítette azt is, hogy egykor a légierőnél szolgált.

A férfi maga is meglepődött, mekkora sztori lett a hirdetéséből. Amikor feladta a helyi lapban, úgy állt hozzá, hogy csak egy idős fickó munkát keres, mi ebben a különleges. De most már látja, hogy szinte híresség lett. Igaz, ez sem aggasztja különösebben.

Bartley beszélt arról is, hogy borzasztóan hiányzik életéből a felesége, nincs kivel beszélgessen. Ráadásul a nő halála óta el is költözött egy bérház lakásába, oda hazamenni olyan, mintha magánzárkába menne.

Szeret olvasni, tévét is néz néha, de sok szemét megy manapság szerinte ott.

A férfi húsz órás munkában bízik, hogy ki tudja fizetni a lakbérét. Jelenleg is kap lakhatási támogatást, ami nagy segítség, de szeretne a saját lábán állni.

Amióta elterjedt az interneten a féri hirdetése, özönlenek az ajánlatok, szóval várhatóan Bartley hamarosan talál magának egy megfelelő munkahelyet. (Guardian/Mashable)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;