Trump és a pakisztáni miniszterelnök beszélgetésének leirata az év legcsodálatosabb diplomáciai dokumentuma

külföld
2016 november 30., 19:43
comments 197

A pakisztáni kormány a hivatalos honlapján tette közzé azt a leiratot, ami Donald Trump és a pakisztáni miniszterelnök, Muhammad Nawaz Sharif telefonbeszélgetése során elhangzottakat rögzíti. Csodálatos dokumentumról van szó, esszenciális trumpizmusról, és talán azt is segít a helyén kezelni, hogy Trump állítólag Orbán Viktornak is azt mondta, „I’m a big fan of Hungary”.

A leirat szerint Sharif hívta fel Trumpot és gratulált a győzelméhez. Majd jött a leendő amerikai elnök:

Önnek nagyon jó megítélése van. Ön egy bitang jó fickó. Ön csodálatos munkát végez, minden szempontból. Nagyon várom, hogy hamarosan találkozzunk. Ahogy önnel beszélek, miniszterelnök úr, olyan, mintha egy régi ismerősömmel beszélnék. Az ön országa csodálatos, borzasztó sok lehetőséggel. A pakisztániak a legintelligensebb emberek közé tartoznak. Bármilyen szerepet hajlandó vagyok betölteni, amit szeretne, hogy megoldásokat találjunk a fennálló problémákra. Megtiszteltetés lesz és személyesen fogom megtenni. Hívjon bármikor, akár január 20-a előtt, mielőtt elfoglalnám a hivatalomat.

Azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök meghívta Trumpot Pakisztánba, a leendő amerikai elnök elmondta, hogy

„nagyon szeretnék elmenni ebbe a fantasztikus országba, fantasztikus emberek fantasztikus helyére.

Kérem, adja át a pakisztáni embereknek, hogy csodálatosak és minden pakisztáni, akit ismerek, kívételes ember.”

(via Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.