Az adóügyeket felügyelő Tállai András kamera előtt fagyott le attól a kérdéstől, hogy miért kerül az államnak 15 ezer forintba a nyugdíjasoknak küldött 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány

2016 december 4., vasárnap 15:33
358

Az Index írta meg, hogy a Hír Tv megkérdezte az NGM adóügyekért felelős államtitkárát, hogy van az, hogy az Orbán Viktor által a nyugdíjasoknak felajánlott 10 ezer forintos karácsonyi kampány Erzsébet-utalvány darabja 15 ezer forintjába kerül az államnak.

A jelek szerint viszont az adóügyekért felelős Tállai nem értette, hogy itt valamiféle adó lehet a háttérben, mert inkább úgy értette a kérdést, hogy a kormány akkor inkább tizenötezer forintot ad a nyugdíjasoknak. Ami szerinte remek dolog.

Nem arról van szó, hogy ez drága, hanem hogy ezt az emberek kapják és az embereknek lesz ettől több.

– foglalta össze az intézkedés lényegét Tállai. A lap amúgy megkérdezte az NGM-et, hogy miért jön ki tizenötezerre a tízezer forintos ajándék, ha minden állami kézben van a sztoriban, és azt a választ kapták, hogy az Erzsébet-utalvány adóköteles, az állam ennyiben adózni fog majd az ajándék után.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt