Egy napjába tellett, de Tállai András mára felfogta a 15 000 forintos kérdést

politika
2016 december 05., 15:15
comments 212

Mármint azt, hogy miért kerül az államnak 15 ezer forintjába a nyugdíjasoknak adott tízezer forintos Erzsébet-utalvány. Tállai ezzel önkéntelenül azt is elismerte, hogy az állam 50 százalékos adóékkel dolgozik, a nettóként kézhez kapott minden forintunkon ötven fillért keres.

A számítás levezetésében volt némi zavar, amikor azt mondja, hogy 0,15 százalék a személyi jövedelemadó, akkor nyilván 15 százalékra gondol, csak fejben már szoroz. De a végén elhangzik a lényeg:

tízezer forintra 49,98 százalék közteher jön rá.

UPDATE 20:49: Adóügyekben jártas olvasónk, Ferenc megjegyzése szerint a NAV-elnök Tállainak 24 óra gondolkodási idő után se sikerült hibátlan magyarázatot adnia, mert az általa sokat emlegetett 27 százalékos "szociális hozzájárulási adó" valójában az egészségügyi hozzájárulás. Vonatkozó jogszabályhely: 1998. évi LXVI. törvény az egészségügyi hozzájárulásról 3.§ ba) pont.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt