Mészáros Lőrincnek lett egy borászata. És ha már lett, kapott is egy állami megbízást gyorsan

Májusban már pletykáltak róla, azóta valóság lett belőle:

Mészáros Lőrinc gázszerelő, polgármester, futballklubtulajdonos, szállodaipari befektető, médiamágnás, satöbbi és pék borászattal is bővítette így is széles vertikumot lefedő vertikumát.

Mészáros az 1,2 milliárd forint jegyzett tőkéjá Dereszla Kft.-t szerezte meg elég jutányos, 120 millió forintért. A céget azóta a Földművelésügyi Minisztérium meg is bízta, hogy ugyan palackozza újra az 56-os emlékévre az 1956-os évjáratú aszút. A birtokigazgató Kalocsay László szerint mindezt szakmai elhivatottságból, ingyen csinálták a Földművelésügyi Minisztérium felkérésére.

Az ezt igazoló dokumentumokat azonban már nem mutatta meg, a Földművelésügyi Minisztérium pedig állítja, hogy nem kötöttek szerződést. Arra viszont már nem válaszolt a minisztérium, hogy az eredetileg az állami tulajdonú pincében tárolt 56-os évjáratú borokat miért Mészáros Lőrinc új borászatával palackoztatták át.

Az emlékévre átpalackozott borokról amúgy az állami 56-os Emlékbizottság "Palackba zárt történelem" címen még imázsfilmet is forgatott és közölt. Ebben feltűnik maga a Dereszla pincészet is. (Via RTL Klub)