Nem minden kormányhivatalnokot segít majd biztonsági őr kihordani Orbán karácsonyi ajándékát a nyugdíjasoknak

Frissítés: úgy néz ki, nem is a kormányhivatalnokok fogják kivinni az utalványokat.

Miközben Lázár János éppen konzultálni próbál a közalkalmazottak szakszervezeti vezetőjével, az Index megírta, hogy a Miniszterelnökség pontosított: félreértés történ, ugyanis nem állítanak minden, a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványait kézbesítő kormányhivatalnok mellé biztonsági őrt, ilyet nem mondtak, nem is lenne életszerű, Lázár csak annyit mondott, hogy a kormányhivatalnokok biztonságát garantálni fogják.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A lapnak több kormányhivatali dolgozó is azt mondta, felmerülnek biztonsági kérdések: egyrészt nagy az esélye a visszaéléseknek, rablásoknak, csalók megjelenésének, akik párban érkezve kormányhivatalnoknak adják ki magukat, másrészt több kormányhivatalnok is tart attól, hogy biztonsági kíséret nélkül a veszélyesebb környékeken nem lesznek biztonságban sem ők, sem az utalványok.

Az Index azt is írja, hogy december 20-a előtt a kormányhivatalok már biztos nem kapják meg az utalványokat, mert addig nem lesznek készen a nyomdában. Így december 21. és 24. között kéne kivinni azokat, ami aligha lesz meg 2,7 millió nyugdíjassal számolva.