Nem minden kormányhivatalnokot segít majd biztonsági őr kihordani Orbán karácsonyi ajándékát a nyugdíjasoknak

politika
2016 december 5., 10:25
comments 179

Frissítés: úgy néz ki, nem is a kormányhivatalnokok fogják kivinni az utalványokat.

Miközben Lázár János éppen konzultálni próbál a közalkalmazottak szakszervezeti vezetőjével, az Index megírta, hogy a Miniszterelnökség pontosított: félreértés történ, ugyanis nem állítanak minden, a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványait kézbesítő kormányhivatalnok mellé biztonsági őrt, ilyet nem mondtak, nem is lenne életszerű, Lázár csak annyit mondott, hogy a kormányhivatalnokok biztonságát garantálni fogják.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A lapnak több kormányhivatali dolgozó is azt mondta, felmerülnek biztonsági kérdések: egyrészt nagy az esélye a visszaéléseknek, rablásoknak, csalók megjelenésének, akik párban érkezve kormányhivatalnoknak adják ki magukat, másrészt több kormányhivatalnok is tart attól, hogy biztonsági kíséret nélkül a veszélyesebb környékeken nem lesznek biztonságban sem ők, sem az utalványok.

Az Index azt is írja, hogy december 20-a előtt a kormányhivatalok már biztos nem kapják meg az utalványokat, mert addig nem lesznek készen a nyomdában. Így december 21. és 24. között kéne kivinni azokat, ami aligha lesz meg 2,7 millió nyugdíjassal számolva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt