Nem minden kormányhivatalnokot segít majd biztonsági őr kihordani Orbán karácsonyi ajándékát a nyugdíjasoknak

politika
2016 december 05., 10:25
comments 179

Frissítés: úgy néz ki, nem is a kormányhivatalnokok fogják kivinni az utalványokat.

Miközben Lázár János éppen konzultálni próbál a közalkalmazottak szakszervezeti vezetőjével, az Index megírta, hogy a Miniszterelnökség pontosított: félreértés történ, ugyanis nem állítanak minden, a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványait kézbesítő kormányhivatalnok mellé biztonsági őrt, ilyet nem mondtak, nem is lenne életszerű, Lázár csak annyit mondott, hogy a kormányhivatalnokok biztonságát garantálni fogják.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A lapnak több kormányhivatali dolgozó is azt mondta, felmerülnek biztonsági kérdések: egyrészt nagy az esélye a visszaéléseknek, rablásoknak, csalók megjelenésének, akik párban érkezve kormányhivatalnoknak adják ki magukat, másrészt több kormányhivatalnok is tart attól, hogy biztonsági kíséret nélkül a veszélyesebb környékeken nem lesznek biztonságban sem ők, sem az utalványok.

Az Index azt is írja, hogy december 20-a előtt a kormányhivatalok már biztos nem kapják meg az utalványokat, mert addig nem lesznek készen a nyomdában. Így december 21. és 24. között kéne kivinni azokat, ami aligha lesz meg 2,7 millió nyugdíjassal számolva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.