Tovább emeli a kormány az MMA-tagok életjáradékát

2016 december 6., kedd 17:45
127
Budapest, 2016. május 20...Fekete György, a Magyar Mûvészeti Akadémia elnöke megtekinti az építkezést az újjáépülõ Lovarda ünnepélyes alapkõletételén a budai Várban 2016. május 20-án. Az alapkõletétellel az elmúlt fél évszázad legnagyobb mûemléki felújítása kezdõdik a budavári palota több helyszínén...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd

Módosította a kormány a Magyar Művészeti Akadémia tagjainak életjáradékáról, és életjáradékban részesített tagjának elhalálozása esetén megállapítható hozzátartozói ellátásokról szóló szóló rendeletet, így 2017. januárjától még jobban megéri MMA tagnak lenni, mint azelőtt.

Az MMA 2011 óta számít köztestületnek, az akadémikusok pedig 2012 decembere óta kapnak életjáradékot.

A 250 rendes tag jövőre havi 290 ezer, a mintegy 50 levelező tag 220 ezer forint életjáradékot kap majd, a mostani 260 illetve 190 ezer helyett.

Az MMA hétfőn tartotta esedékes közgyűlését a Pesti Vigadóban, ott Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár tájékoztatta az örömhírről az egybegyűlteket.

A kormány évente felülvizsgálja az életjáradék nagyságát, a cél pedig az, hogy az MMA-tagok pénze 2022-re elérje a Magyar Tudományos Akadémia tagjainak havi tiszteletdíját. Az MTA rendes tagjai 455 ezer, a levelző tagok 353 ezer forintot kapnak havonta. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt